Работа в условията на пандемия от Covid-19

16 март 2020

 Уважаеми пациенти,
Налице е пандемия от Корона вирус (COVID-19) и нашата страна не е изключение от нея. Поради това правителството обяви извънредна ситуация и препоръча мерки за ограничаване разпространението на заболяването. В тази връзка Ви препоръчваме:

• Да се спазват противоепидемичните мерки на Националния оперативен щаб за социална дистанция (Заповед на Министерство на здравеопазването РД – 01 – 124 от 13.03.2020) до 29.03.2020 г.
• Да контактувате първо по телефона с личния си лекар, без да посещавате лечебно заведение, при появата на симптоми, характерни за инфекция с Корона вирус (COVID-19) - внезапно появила се кашлица, чувство за студ и втрисане, температура, недостиг на въздух т.е. затруднено дишане, болка в мускулите и усещане за отпадналост.
• При наличие на такива симптоми е необходимо да отложите посещението в Медицински център „Медикъл Артс“ и да се обадите на личния си лекар.
• С оглед препоръката за ограничаване на контактите, Ви препоръчваме да обмислите необходимостта от провеждане на планов преглед в медицинския център и по възможност той да бъде отложен след 29.03.2020 г. Екипът ни ще направи всичко възможно нито един пациент, желаещ преглед да не бъде ощетен и прегледът ви да бъде реализиран на по-късен етап. Нашите рецепционисти ще се постараят да отговорят на вашите въпроси и да ви съдействат на тел. 0888 18 50 67.

С оглед обявеното извънредно положение и препоръчаните мерки, Ви молим да имате предвид следното:
• Ако прегледът Ви не може да се отложи, да посещавате медицинския център само след предварително запазен час на обявения телефон 0888 18 50 67 (от 12 до 20 часа всеки работен ден);
• Да идвате за преглед в точно записания час. Ако сте подранили, с цел да се избегне събирането на хора в чакалнята и възможно предаване на инфекция, е желателно да изчакате пред сградата (както се изчаква пред аптеките);
• Всички лица на територията на медицинския център трябва да бъдат с лична предпазна маска.

Не на последно място Ви уведомяваме, че ръководството на Медицински Център "Медикъл Артс" е предприело всички мерки за недопускане и ограничаване на разпространението на нов корона вирус КОВИД 19 на територията на центъра, съобразно препоръките на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. 

 

Желаем Ви здраве !