д-р Явор Асьов, д.м.

д-р Явор Асьов, д.м.

Специалист по: Ендокринология и болести на обмяната

Д-р Явор Асьов завършва медицинското си образование в МУ-София през 2012г.  Специализира Ендокринология и болести на обмяната към Клиника по Ендокринология на УМБАЛ "Александровска". 

През 2016г. защитава дисертация (PhD) към МУ-София на тема, свързана с превенцията на захарен диабет тип 2. От 2016г. до момента е преподавател на студенти-медици на български и английски език към Катедра Вътрешни болести на МУ-София.

Награден с множество отличия, сред които за "Най-добра научна разработка" от МУ-София и за "Най-добър учен в областта на диабетологията" от Българско Дружество по Ендокринология.

През 2018г. д-р Асьов успешно полага изпит и придобива диплома по Ендокринология от Европейското Дружество по Ендокринология. Към настоящия момент е единствен в страната с този сертификат

Провеждал множество обучения и курсове в страни като Дания, Испания, Италия, Ирландия и Германия с особен интерес към лечението и обучението при захарен диабет и съвременните диагностични методи на заболяванията на щитовидната жлеза.

Владее английски, италиански и немски език.

За записване за д-р Асьов: тел. 0888185067 : Работи всяка сряда от 15 до 19ч.

Още специалисти